Olemme myyneet omakoti- ja erillistaloja jo 15 vuoden ajan. Olemme vastanneet satojen asiakkaiden kysymyksiin talon rakentamisesta. Vastaamme tulee vuodesta toiseen sama kysymys: Paljonko talon rakentaminen maksaa. Haluamme avata tähän blogiin lyhyesti joitakin keskeisimpiä asioita, jotka vaikuttavat omakotitalon rakennusbudjettiin.

Rakentamiskustannuksiin on monia vaikuttavia tekijöitä. Talon hintaan vaikuttaa muun muassa rakennuspaikan sijainti. Oulun seudulla rakentaminen on toimialana kilpailtua ja kustannukset ovat maltilliset. Jos vaihdetaan maakuntaa kustannukset muuttuvat yleensä ylöspäin. Sijainnilla tarkoitan tässä tapauksessa myös talon tonttia. Maatöiden osuus talon rakentamisessa on aika suuri. Onkin tärkeää tietää ja tuntea tontin maaperä ja perustamisolosuhteet ennen tontin valintaa. Siihen ei ole muuta keinoa kuin tehdä huolellinen maaperätutkimus ja perustamistapaselvitys ja -suunnittelu. Tällä selviää siis, tarvitseeko tontilla tehdä paalutus- tai muita kalliita perustusratkaisuja. Tonttikauppaa tehdessä voikin laittaa kaupan ehdoksi hyvät perustamisolosuhteet.

Talon suunnitteluun menee myös helposti paljon aikaa. Eri suunnittelijoilta erikseen tilattavat suunnitelmat ja niiden yhteensovittaminen on erikoisammattimiehen hommaa. Meiltä T&T Oy:ltä yhden sopimuksen mallilla ostaessa asiakas saa kaiken suunnittelun ja suunnittelunohjauksen samaan pakettiin. Tiedämme talon rakennuslupavaiheessa jo kaikki rakenne- ja talotekniset ratkaisut, sen vuoksi suunnittelu on sujuvaa ja varsinainen rakentaminen saadaan toteutettua suunnitellussa aikataulussa.

Talon koko ratkaisee myös paljon. Mitä enempi rakennetavia neliöitä talossa on, sitä kalliimpaa yleensä rakentaminen on. Hintaan ei vaikuta pelkästään neliöt, vaan myös talon ulkopuoliset rakenteet kuten terassit ja katokset. Käyttämällä näissä perinteisiä ja tutkittuja rakenneratkaisuja hinta pysyy kohtuullisena. Nämä takaavat lisäksi talon pitkäikäisyyden ja teknisen toimivuuden. Mitä enempi nurkkia pohjaratkaisussa ja monimutkaisemmat terassit sen kalliimpi talo. Kohtuullisilla perusrakenneratkaisuilla saadaan kuitenkin hyvän suunnittelun kautta luotua asiakkaalle mieluinen talo, jossa on kiva asua ja elää.

Talotekniikka on hintaan merkittävästi vaikuttava asia. Talotekniikka sisältää ilmanvaihtojärjestelmän, lämmityksen ja käyttövesiratkaisut. Talotekniikka tarkoittaa lämmityksen osalta käytännössä sitä, että miten talossa tuotetaan lämpö ja miten lämpö jaetaan talon eri huoneisiin. Lämmön voi ostaa esimerkiksi kaukolämpöyhtiöltä tai sen voi tuottaa maalämpö- tai erilaisilla lämpöpumppuratkaisuilla. Käyttövesi, eli vedenjako eri hanoille ja laitteille, ja viemäröinti ovat kustannusten osalta käytännössä lähes samanlaisia riippumatta rakentajasta ja hankkeesta. Tietysti hanojen ja altaiden malleja voi säädellä oman budjetin ja maun mukaan.

Rakennushankkeen kokonaiskustannuksiin kannattaa huomioida myös mahdollinen talousrakennus. Autokatoksen ja lämpimän varaston rakentaminen erillisenä rakennuksena ovat hieman kalliimpia kuin, jos ne rakennetaan talon yhteyteen. Erilleen rakentaessa perustuksiin ja maapohjarakentamiseen menee enemmän materiaaleja. Pihojen viimeisen pinnan rakentaminen on joissain paikoissa suositeltavaa vasta kaikkien muiden töiden ollessa valmiita. Näin saadaan ehjät ja komeat pinnat, joissa ei näy työmaa-aikaisten koneiden ja nostureiden painaumia.

Takaisin otsikon kysymykseen – Annan tässä yhden esimerkkihinnan. Kolmen makuuhuoneen omakotitalo ja kahden auton autokatos-/varastorakennus Oulun seudulla maksaa meiltä ostettuna 250 000 euroa. Hinta pitää sisällään kaikki rakentamiskustannukset ja työmaa-aikaisen huolinnan. Tutustu palveluihimme täältä.

Yhteystiedot

Rakennuspalvelu T&T Oulu, Ota yhteyttä.

Myynti ja hallinto
Jari Taskila, toimitusjohtaja, Ri
044 343 7984
jari.taskila(at)rakennuspalvelu.net

Toimisto
Rakennuspalvelu T&T Oy
Kuulammentie 10
91800 Tyrnävä

Laskutusosoite
Verkkolaskuosoite: 003719633641
Välittäjä: Maventa
Välittäjätunnus: 003721291126

Paperiset laskut tulee lähettää osoitteella:
Rakennuspalvelu T&T Oy 19633641
PL 100
80020 Kollektor Scan

Tee hyvä päätös ja ota rohkeasti yhteyttä!

      Kun haluat hankkia uuden talon helpommalla tavalla, ota yhteyttä meihin jo haaveiluvaiheessa. Katsotaan yhdessä teidän toiveisiin ja tarpeisiin, parhaiten sopiva ratkaisu. Näin saat parhaan höydyn osaamisestamme!

Olen kiinnostunut

7 + 13 =

Rakennuspalvelu T&T Oy on suomen vahvimpiin kuuluva yritys Oulussa.
Share This