Omakotitalon ja erillistalon LVI-suunnittelu määrittää talon lämmitysmuodon ja lämmönjaon. Ja huomioi huonekohtaisen ilmanvaihdon ja huonelämpötilan.

 Asiakkaan toiveet ja mieltymykset näkyvät vesikalusteissa. Hanat ja muut vesikalusteet ehtii valita vielä sisustussuunnitteluvaiheessa, vaikka talon muu tekniikka olisi jo rakennettu.

 

LVI-suunnittelussa tehdään pitkälle tähtääviä päätöksiä 

 Omakotitalon ja erillistalon LVI-suunnittelu on huolellista työtä. LVI-suunnittelussa tehdään kauaskantoisia ratkaisuja. Talotekniikka tulee kiinteäksi osaksi omakotitaloa ja erillistaloja. Myöhemmät muutokset ovat työläitä ja kalliita toteuttaa. Sen vuoksi LVI-suunnittelu tehdään aina huolella, asukkaiden nykyiset ja tulevaisuuden tarpeet huomioiden.

 Omakotitalon ja erillistalojen LVI-suunnittelua ohjaa rakennustyyppien mukaiset määräykset ja ohjeet. Ammattitaitoinen LVI-suunnittelija noudattaa näitä ohjeita tehdessään LVI-suunnitelmia.

 Uuden omakotitalon ja erillistalojen rakennuslupahakemuksen yhteydessä pitää toimittaa energiatodistus. Energiatodistuksen energialuokka määräytyy suunnittelupöydällä.

 

Jäähdytys voidaan toteuttaa maalämmön yhteydessä

 LVI-suunnittelussa huomioidaan kiinteistön käyttötarkoitus ja asiakkaan toiveet. Talotekninen suunnittelu huomioi kiinteistön käytön ja huollon myös tulevaisuudessa. Talon lämmitysmuoto lukitaan LVI-suunnittelussa.

 Nykyisin suositaan mahdollisimman energiatehokkaita lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisuja. Lisäksi omakotitalon viilennyksessä voidaan käyttää ilmalämpöpumppua, poistoilmalämpöpumppua tai talon viilennys voidaan toteuttaa maalämmön rakentamisen yhteydessä maanviilennysjärjestelmällä.

 Talon jäähdytys voidaan toteuttaa esimerkiksi Niben Cool-In Comfort viilennyslaitteistolla.

 

Maalämpö, kaukolämpö vai ilmavesilämpöpumppu – Mitä valita lämmitysmuodoksi

 Kodin lämmitysmuodoksi on monia hyviä vaihtoehtoja kuten maalämpö tai kaukolämpö. Vaihtoehtoja on muitakin esimerkiksi ilmavesilämpöpumppu.

 Talotekniikan elinkaari on pitkä ja laitteet on suunniteltu kestämään käyttöä. Nykyinen elämänrytmi ja -muoto kuitenkin edellyttää, että talotekniikka on mahdollisimman helppokäyttöistä. Kaukolämpö on helppo ja vaivaton lämmitysmuoto, koska kiinteistöllä ei ole lämmön tuottoon liittyvää tekniikkaa, vaan lämpö ostetaan kaukolämmön tuottajalta kotiin toimitettuna.

 Maalämpö on nykyisin suosittu lämmitysmuoto. Maalämpö on nimensä mukaisesti maaperästä kerättävää lämpöä, jota hyödynnetään talon ja käyttöveden lämmityksessä. Maalämpö voidaan ottaa talteen porakaivolla tai maapiirillä.

 Porakaivo on tontille porattava kaivo, johon asennetaan lämmönkeräysputket. Porakaivoa suositaan tontilla, jossa on kallioinen maaperä. Maapiiri on vastaavasti tontin maaperään kaivettava lämmönkeräysputkisto. Maapiiriä suositaan suurella tontilla ja saviperäisellä maa-alueella.

 

Petri Lampela LVI Klaavo Oy:ltä avaa LVI-urakan osa-alueita

 Petri Lampela LVI Klaavo Oy:ltä kertoo maanlämmön olevan nykyisin suosittu lämmitysmuoto. Maalämmön etuna voidaan pitää Lampelan mukaan:

 Taloudellisuutta. Edullinen lämmitys alkaa heti maalämpöpumpun asennuksen ja käyttöönoton jälkeen.

 Ekologisuutta. Maalämpö on luonnon energiaa ja sen vuoksi uusiutuvaa ja ympäristöystävällistä.

 Helppokäyttöisyyttä. Maalämpö on huoleton ja toimii itsenäisesti. Se tuottaa lämpöä ja lämmittää käyttövettä kesällä ja talvella. Maalämmön huoltotoimenpiteet ovat varsin pieniä.”

 Maalämpöpumpun tehon tarve ja keruupiirin mitta selvitetään aina erikseen tehtävällä mitoituksella. Yleensä uudisrakennuksissa, joiden pinta-ala on noin 120 neliö, riittää 6 kilowatin maalämpöpumppu.

 

Poistoilmalämpöpumppu eli PILP on energiatehokas vaihtoehto lämmöntuottoon

 Poistoilmalämpöpumppu eli PILP on lämmitysratkaisuna energiatehokas vaihtoehto. Poistoilmalämpöpumpussa on yhdistetty ilmanvaihtokone ja lämmöntuotto. PILP ottaa ilmanvaihdon poistoilmasta talteen hukkalämmön ja käyttää sen veden lämmitykseen.

”Meillä on pitkältä ajalta hyviä kokemuksia Niben F470 tai F750 poistoilmalämpöpumpuista.”

 

Lämmönjakona vesikiertoinen lattialämmitys

 Lämmitysmuotona lattialämmitys on uusissa omakotitaloissa ja erillistaloissa ylivoimaisesti suosituin. Vesikiertoinen lattialämmitys on syrjäyttänyt lattialämmityskaapelit lähes kokonaan.

 ”Vesikiertoinen lattialämmitys on todella miellyttävä lämmitysmuoto. Talon lattian rajassa ei tunnu vedon tunnetta, kun lämpö jakaantuu tasaisesti koko taloon.”

 ”Kodin sisälämpötila pysyy tasaisesti halutun lämpöisenä. Huonelämpötila on säädettävissä erikseen termostaatilla. Toinen tykkää matalammasta huonelämpötilasta ja toiset taasen korkeammasta huonelämpötilasta, jokainen voi termostaatin avulla säätää itselleen mieluisan lämpötilan.”

 

Koneellinen ilmanvaihto takaa raikkaan ilman joka huoneessa

Kodin rakentajan kannattaa panostaa laadukkaaseen ja luotettavaan ilmanvaihtokoneeseen. Kaikissa uusissa omakotitaloissa ja erillistaloissa on koneellinen ilmanvaihto. Nykyaikaisissa ilmanvaihtokoneissa on lämmöntalteenotto- eli LTO-ominaisuus. LTO ottaa talteen sen energian, joka muuten menisi ulos harakoille.

LVI-suunnittelija määrittelee LVI-suunnitteluvaiheessa ilmanvaihtokoneen, ilmanvaihtokanaviston, poistoilmaventtiilien ja tuloilmaventtiilien sijainnit. Tärkeimpänä suunnittelijan tehtävänä on ilmanvaihdon oikeaoppinen mitoitus.

LVI-suunnitelmissa suunnitellaan huonekohtainen ilmanvaihto. Näin makuuhuoneissa riittää raikasta ilmaa, joten nukkuminen on palauttavaa. Myös saunan ilmanvaihtoon kiinnitetään huomiota. Kun saunaan virtaa hapekasta ilmaa, löylyt maistuvat raskaan työpäivän tai treenin jälkeen.

 

Ammattitaitoinen LVI-suunnittelu huomioi myös ilmanvaihdon huollettavuuden

 Ilmanvaihtokoneen suodatin on hyvä vaihtaa kerran tai kaksi vuodessa. Näin ilmanvaihtokone ja ilmanvaihtokanavat säilyvät puhtaina ja toimintakunnossa. Ilmanvaihtokanavien puhdistus kannattaa suorittaa säännöllisesti.

 Suositeltava puhdistusväli on noin viisi vuotta. Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä puhdistetaan ilmanvaihtokone ja säädetään ilmamäärät suunnitelman mukaisesti. Tämäkin palvelun voit tilata Lvi Klaavo Oy:ltä.

 

Vesikalusteet ovat LVI-urakan näkyvin osa

 Näkyvin osa LVI-urakkaa on kodin vesikalusteet kuten keittiön hana, wc-istuin, allashana, suihkusekoittaja ja suihkusetti. Käyttövesiputket asennetaan kulkemaan suojaputkessa talon lattian alla, joten ne ovat katseilta piilossa.

 Lampela valottaa LVI Klaavon asiakkaiden makumaailmaa: ”Asiakkailla on usein selkeä käsitys siitä minkä tyyliset vesikalusteet he haluavat kotiinsa.”

 ”Nykyään erilaiset kaarihanat ovat suosittuja keittiöissä ja kodinhoitohuoneissa. Pesuhuoneeseen saa hieman luksusta sadesuihkulla.”

 ”Tyylissä on havaittavissa selkeästi kaksi eri ryhmää. Toiset haluavat klassista ja ajatonta tyyliä, toiset haluavat modernia ja uusimpia uutuuksia. Näistä mainittakoon kosketusvapaat pesuallashanat.”

 

Vaihtoehtoja on paljon, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluisat hanat

 Lampela muistuttaa, että kodista saa oman näköisen: ”WC-istuimet, hanat ja suihkusetit voi valita oman makumaailman mukaan.”

 ”Rakennuspalvelu T&T Oy:n kohteissa käytettävät vesikalusteet ovat laadukkaita ja tyylikkäitä Damixan tuotteita.”

 ”Käsienpesualtaat ovat IDO:n tuotteita. IDO:lta löytyy myös laadukas Seven D wc-istuin, jota suosittelemme mieluusti.”

 ”Kaikille löytyy varmasti itselle mieluisat hanat, koska vaihtoehtona on myös suositut Oras- tai Gustavsberg-hanat.”

 ”Rakentajan tarjouksessa on usein niputettu saman tuoteperheen hanat ja vesikalusteet yhdeksi visuaalisesti eheäksi kokonaisuudeksi.” 

 

Uudiskohteen ostaminen on turvallista

 Rakennuspalvelu T&T Oy:n yhden sopimuksen mallissa LVI-suunnittelu ja LVI-urakka on luonnollisesti mukana toimituksessa. Rakennuspalvelu T&T Oy:n myyntikohteissa LVI-suunnittelu on tehty valmiiksi. Tonttiolosuhteet huomioidaan suunnittelussa ja lämmönlähteen valinnassa.

 Rakennusluvan hakemisen yhteydessä on tehty energiatodistus, jossa on määritelty talon energialuokka. Tämän energiatodistuksen laskelmat ja sisältö määrittelevät taloon asennettavan talotekniikan.

 ”Rakennuspalvelu T&T Oy rakentaa Oulun seudulla laadukkaita omakotitaloja ja erillistaloja. Me LVI Klaavolla haluamme olla palvelemassa T&T Oy:n asiakkaita ammattitaidolla.”

 ”Yhteistyö on ollut mielekästä, Jarin ja T&T Oy:n työmiesten kanssa on mukavaa ja vaivatonta asioida, koska työmaiden aikataulut ja sopimukset pitävät.” Lampela kiittää.

Tutustu LVI Klaavon toimintaan. 

Tutustu T&T Oy:n myytäviin kohteisiin.

Yhteystiedot

Rakennuspalvelu T&T Oulu, Ota yhteyttä.

Myynti ja hallinto
Jari Taskila, toimitusjohtaja, Ri
044 343 7984
jari.taskila(at)rakennuspalvelu.net

Toimisto
Rakennuspalvelu T&T Oy
Kuulammentie 10
91800 Tyrnävä

Laskutusosoite
Verkkolaskuosoite: 003719633641
Välittäjä: Maventa
Välittäjätunnus: 003721291126

Paperiset laskut tulee lähettää osoitteella:
Rakennuspalvelu T&T Oy 19633641
PL 100
80020 Kollektor Scan

Tee hyvä päätös ja ota rohkeasti yhteyttä!

      Kun haluat hankkia uuden talon helpommalla tavalla, ota yhteyttä meihin jo haaveiluvaiheessa. Katsotaan yhdessä teidän toiveisiin ja tarpeisiin, parhaiten sopiva ratkaisu. Näin saat parhaan höydyn osaamisestamme!

Olen kiinnostunut

6 + 15 =

Rakennuspalvelu T&T Oy on suomen vahvimpiin kuuluva yritys Oulussa.
Share This